Agovske strane

Agovska Online Londža

Dragi moji Agovici, rodjaci,prijatelji,

Na geni.com startovali familijarno stablo familije Agovic, jednu online bazu podataka o nasoj familiji sa svim podacima koji su za sada dostupni. Trenutno je upisano preko 1500 osoba i to je zaista neocekivan uspjeh kome se svi jako radujemo. Dalji uspjeh razvoja ovog stabla zavisi naravno o vasem odzivu. Nadam da ce nam se pridruziti svi zainteresovani i dati svoj doprinos.

Na ovom linku svako od vas moze dati svoj doprinos i ucinit da nase stablo izraste u vrijedan dokument o nama samima.

Na ovom linku svako od vas moze dati svoj doprinos i ucinit da nase stablo izraste u vrijedan dokument o nama samima.

Ovaj forum mozemo korisitit za diskusiju o stablu i podacima koje tamo zelimo zabiljeziti.

Hvala vam unaprijed.

Selam,

Senad

Familijarno stablo Agovic

http://www.geni.com/tree/index/4765566982650021399

Podijeli Twitter

Reply to This

Reaguj na ovu dikusiju

Zahvaljujuci Ljalju familijarno se stablo razgranalo za citavih 300 novih upisa i broji trenutno 1052 osobe.
Javite se i pomozite da izgradimo nase familijarno stablo.
Selam, Senad

Reply to This

Stupio sam u kontakt sa rodjakom Husejinom iz Turske koji nam se pridruzio i dao vrijedan doprinos aktualizaciji naseg familijarnog stabla. Isto tako u zadnje vrijeme su Semir Hajrov i Sead Jonuzov pruzili nesebicnu podrsku nasoj inicijativi i ucinili da stablo jos vise razgrana i dobije na znacaju.

Zahvaljujem se na podrsci i apelujem na sve zainteresovane da nam se jave i daju svoj doprinos.

Srdacan Selam,

Senad

Reply to This

Nema na cemu Senade,brate
i tebi hvala na ovako dobroj akciji
Sellam
Semir

Reply to This

Dragi moji Agovici,

Nase Familijarno stablo se razvija jako dobro. Broj upisanih osoba raste zahvaljuci rodjacima koji su prihvatili poziv da nam se pridruze i daju svoj doprinos.
U nedjelju 3 februara 2008 sam zajedno sa Rahimom Sucovim bio u posjeti kod Islama Hakijinog. Islam je i sam vec dugi niz godina radi na izradi familijarnog stabla. Nakon ove posjete broj osoba je porastao sa preko 150 osoba i u momentu pisanja iznosi 1483 osoba. Prilikom posjete Islamu konstatovali smo da postoje razlicite neke nesuglasice oko prvih koljena Agovskog stabla i da su u opticaju razlicite verzije stabla koje se manje ili vise slazu ili ne slazu jedan sa drugom. Dalje istrazivanje po tom pitanju je pozeljno. S obzirom na raspolozivost podataka i vjerodostojnih izvora bice to tezak posao.

Ovom prilikom zelim da pozovem sve one koji imaju bilo kakvih informacija o porijeklu ili prvim generacijama Agovica (Bihor, Sandzak) da nam se jave.

Selam,

Senad

Reply to This

U zadnjih par dana Islam se nesebicno potrudio i na familijarno stablo dodao jos stotine osoba tako da je ukupan broj trenutno dostigao cifru od 1700. Osim toga osnovni podaci upisanih osoba se svakodnevno dopunjavaju. Tu opet Islam prednjaci u svom anganzmanu.
Aferim Islame.

Reply to This

Zdravo Senad,

Evo da ti dajem podaci od nas
Pierrette KOEHLER (AGOVIC) je 20. 02.1970 u Luxemburg
Muhamed AGOVIC roden je 13.06.1970 u Vrbicu
Cerka Agovic Alissa rodena je 31.10.1999 u Luxemburg
vencali smo se u 25.11.1994 u Luxembourg
Muhamed ima jedan sin tamo on se zove Ibrahim ali prezime neznam dali je Agovic ili Rastoder to moras njega da pitas

Reply to This

na ovaj link od geni.com/tree/index/4765566982650021399 nesto nemore probao sam veci vise put ali nista nema ???

Selam

Reply to This

Elvise, dobro dosao na agovske strane.

Da bi dobio pristup familijarnom stablu trebas biti pozvan od nekog Agovic-a koji je vec uclanjen. Posalji meni svoje podatke (porijeklo, ime oca, djeda) i emailadresu pa cu ti ja poslati pozivnicu.

Selam, Senad

Reply to This

ja neznam jesmoli svoji jeli ja sam sa sela bara

a vi odakle ste ?

Reply to This

Elvise,
Mi smo rodjaci. Ja sam porijklom iz Gornje Vrbice. Za sad na familijarnom stablu nemam jos Agovic-a sa bara ali i ti svi nasi rodjaci su dobrodosli.

Selam,

Senad

Reply to This

selam braco agovici ovdje alen agovic iz sarajeva moj dedo je ramiz agovic iz orahova sto znate o nama

Reply to This

RSS

Hamzića rijeka

Bistra voda, gorska suza
krivudavo što žubori
vječno pjesmu svoju pjeva
ili se sa samoćom bori

Ni bijeda, ni ratovi
ne mogaše ništa njoj
uvjek šumna i vesela
sa samoćom vodi boj

I kad sunce za brdo zađe
Svak’ će rado uz rijeku poć’
da čuje cvrčka, vidi svica
što razbija muklu noć

Da prošeta Gornjim lugom
kroz johe i kroz drače
i popije gutljaj vode
s bistre, hladne Zejnelovače.

A kad jesen kišna dođe
I lišće počne da opada
mutna rijeka mostove nosi
sve do ravnih Podvada

Kopa žile bujica ljuta
dok gromovi svuda biju
nosi granje i drveće
I ruši nam ćupriju

Silni lomat odjekuje
voda put i korito spaja
a tamno joše priželjkuje
zrak sunca s prvog maja

Kad pahulje prve počnu
zimi šarat’ pejzaž svoj
samo tornjak snažnog glasa
čuje se u noći sniježnoj

A kad majski dođu dani
i sunce obasja moje selo
zima prođe samo osta
jos jedna bora na umorno celo…..

Anes Agović
Saitov unuk

Forum

AGOVIC Elvis

Bihor 1 reakcija

Started by AGOVIC Elvis in Sandžak. Last reply by Senad Sep. 16, 2009.

Senad

Agović, porijeklo

Started by Senad in Familijarno stablo Aug. 18, 2009.

Senad

Mustafa

Started by Senad in Drustvo Jul. 13, 2009.

Muzika

Loading…

Groups

© 2010   Created by Senad on Ning.   Create a Ning Network!

Badges  |  Report an Issue  |  Privacy  |  Terms of Service